Strandbelépő - Napijegy egyszeri belépésre

3 tartalom / 0 új
Utolsó bejegyzés
iziben
Strandbelépő - Napijegy egyszeri belépésre
Nyomtatóbarát változatPDF változat
Tisztelt Önkormányzat/Városgazdálkodás! Az új beléptető rendszer már tényleg csak egy belépést tesz lehetővé. Bár az is egy kicsit fogalomzavaros, hogy napi belépőnek hívják azt, ami egyszeri belépésre jogosít! Kérdéseim: - mi van, ha valami kint maradt a kocsiban - üdülőtulajdonosok max. 2 db öbölkártyát válthatnak ki – állítólag öbölkártyával rendelkezőknek nincs korlátozva a belépések száma o vajon mit csinál a család többi tagja – szülők délben elcsoszognak nyaralójukba megebédelni, a gyerekek pedig megvárják őket a „Családbarát strandon” a nagyszülőkkel - akinek az ingatlanja a strand közelében van o a szülők korlátozott szabadságuk miatt a nagyszülők vigyáznak a gyerekekre – miért kell reggel 8:00 órától 18:00 óráig a strandon tartózkodniuk, miért nem hagyhatják el azt a visszatérés reményében o miért kell a gyereket a strandon altatni hangzavarban, hőségben o ha vendégeik jönnek miért nem főzhet valaki otthon és láthatja vendégül őket az üdülőjében - miért nem mehetünk vissza nyaralónkba pihenni egy fűrdés után anélkül, ha még egyszer fűrdeni szeretnénk azt jegyváltás nélkül megtehetnénk - miért nem lehet ezt megoldani kulturáltan, mint ahogy azt egy fesztiválon, vagy bármely más rendezvényen,egy vonalkódos- , vagy minden nap más színű karszalaggal? Egy karszalag ára biztos meg van vagy 10,- forint – az áremelkedés meg 20 %- os az idén, 2,4 %- os infláció mellett! Megtisztelő válaszukat várva, üdvözlettel: Üdülő
Marton Béla
Marton Béla képe
A felvetésre válaszolva: az intézkedések egyértelműen azt szolgálják, hogy ne lehessen visszaélni semmilyen módon a kedvezményes kártyákkal. Az egész napos belépő sehol sem biztosít korlátlan ki és bejárást. Ez nem azt jelenti. Azt jelenti, hogy egész nap a strandon tartózkodhat. Valóban, jól át kell gondolni, megtervezni a napot, főleg ott, ahol kisgyermekek vannak. Ez tény, de ennek tudatában sem tervezünk ezen változtatni, mert korábban ezekkel sok visszaélés történt. Senki és semmi nem kötelezi a szülőt, hogy gyermekkel a leírtak szerint reggel 8-tőle este 18-Ig a strandon legyen, mint ön írta. Nem kell a strandon altatni, ha ez nem kényelmes. A beléptető rendszer kulturált, de fejlesztésén gondolkodunk, pl. Vonalkódos belépés az előre megváltott jeggyel, jegy kiadó automata, SZÉP kártya elfogadás. 
Kérem, fogadja el, hogy a strand üzemeltetése egy évben rengeteg költsége a városnak. A bevételek optimalizálása fontos, ennek a beléptető rendszer megfelelő. A karszalaggal való beléptetés nehézkes, rengeteg színt kell használni, az is elveszhet, vagy elszakad, és alkalmat ad a trükközésre. Meg kívánom jegyezni, hogy számos fővárosi és vidéki fürdő sem teszi lehetővé még a napi jeggyel sem a korlátlan ki belépést. 
Tisztelettel:Marton Béla 
iziben
Tisztelt Önkormányzat/ Városgazdálkodás!
Köszönöm a strandszezon végére aválaszát, mely olvasatomban fikarcnyit se a megoldással foglalkozik.
Ezt az is igazolja, hogy 2019- ben még az általam 2018- ban említetteknél is rosszabb lett a helyzet, mert az üdülővel rendelkezők már semmilyen bérletet nem vásárolhatnak, mert azt Önök megszüntették, Pedig a nyaraló - mint a burzsuázia megtestesítője - a befizetett ingatlan adójával hozzájárul a település fejlődéséhez. Mit is tegyünk? Lehet, hogy egyszerűen be kellene mennünk minden évben az okmányirodába és a bérlet kiváltásámak idejére átjelentkezni fűzfői lakosnak, aztán vissza. A strand új nyitvatartása 7 órakor kezdődik- nehogy valaki ingyen úszhasson. Csak ha már ez így van akkor 7 órára ki kellene takarítani a strandot, összeszedni a szemetet!
HA már Ön is példákkal dobálózott, akkor én is kérem, nézze meg a Balatonalmádi strandbelépőinek internetes oldalát!
Érdekes, hogy ott az összes problémát Balatonalmádiban megsikerült oldani, Balatonfűzfőn meg az egy éve telepített rendszer semmire se képes!
Nem az lehet, a baj, hogy az itteni lakosok csak 26c fokos vízhőmérsékllet fölött használják a strandot, s így nem is tudják felmérni, hogy annak hogyan is kellene működnie?!
És már elnézést, de ha már itt tartunk, akkor azt is megkérdezném, hogy a pár évvel ezelőtt több millió forintért mindkét strandra telepített mozgássérült lifttel milett két hónap működés után - lehet, hogy csak egy szezonra bérelte ennyi pénzért az Önkormányzat?!
Tisztelettel:
iziben